za sve društvene slojeve

ŠTO RADIMO

+385919110813      

Rezervirajte ovdje

opće podijatrije

Problemi s noktima

Urasli nokti na nogama

Nokti na nogama koji imaju tendenciju da rastu prema unutra i udubljuju se u meso poznati su kao urasli nokti. Oni uzrokuju bol, crvenilo i oticanje okolnih tkiva. Ako se ne liječi, urastao nokat može dovesti do infekcije.

Uzroci urastanja noktiju uključuju:

  • Nasljedna
  • Loš hod ili funkcija stopala
  • Loša obuća
  • Loša tehnika rezanja noktiju
  • Trauma
problemi s noktima

Liječenje

Urasli nokat najbolje je liječiti rano prije nego što pređu u kroničnu fazu. Liječenje je obično brzo i učinkovito uz trenutno olakšanje. Ukloni se šiljak nokta i područje se prikladno obuče. U ranim slučajevima male infekcije često se mogu riješiti bez potrebe za antibioticima i posjetom liječnika opće prakse.

Napomena: Antibiotici će liječiti infekciju urastanja nokta, no ako se ne ukloni uvreda nokta, infekcija će se vjerojatno ponoviti.

Kronični urastali nokti mogu zahtijevati dublje liječenje, pa čak i manju operaciju. U KLINICI ZA NOGE ZAGREB možemo izvesti relativno bezbolan, jednostavan i učinkovit zahvat noktiju pod lokalnim anestetikom koji će trajno izliječiti urastao nokat.

Gljivične infekcije noktiju

Gljivične infekcije noktiju javljaju se kada gljivica zarazi kožu ispod nokta na nogu. To uzrokuje da pločica nokta poprimi obezbojeni, išarani izgled. Nokat također može biti zadebljan i teško ga je rezati. U kasnijim fazama nokat može postati ljušten i lomljiv.

Liječenje je važno kako bi se spriječilo širenje problema na druge nokte. Naši podijatri mogu smanjiti i očistiti nokat te prepisati topikalnu otopinu protiv gljivica koja se lako primjenjuje. Kronični slučajevi mogu zahtijevati oralne lijekove.

laserski tretman

Problemi s kožom

Kukuruz i žuljevi

Kurje oči i žuljevi bolne su lezije koje nastaju pritiskom i trenjem. Kalus je zadebljanje kože uslijed pritiska. Kurje oči obično se stvaraju na koštanom području stopala. Nastaju zbog prekomjernog pritiska, ali su žarišnije i bolnije od žuljeva. Općenito se formiraju preko nožnih prstiju, između prstiju ili na tabanima. Tvrdi centar vrši pritisak na živce, što rezultira bolom.

Uzroci nastanka kurjih očiju i žuljeva mogu biti loše opremljena obuća, loša funkcija stopala i prekomjerna pronacija, prsti kandže i čekića itd. Ne preuzimajte rizik od infekcije samoliječenjem. Naši podijatri mogu sigurno i jednostavno ukloniti kurje oči i žuljeve uz malu nelagodu.

Uzroci nastanka kurjih očiju i žuljeva mogu biti loše opremljena obuća, loša funkcija stopala i prekomjerna pronacija, prsti kandži i čekića itd. Ne riskirajte infekciju samoliječenjem. Naši podijatri mogu sigurno i jednostavno ukloniti kurje oči i žuljeve uz malu nelagodu.

kalusni

Bradavice

Bradavica (također poznata i kao plantarna bradavica, papiloma i verruca) je izraslina na stopalu uzrokovana humanim papiloma virusom. Oni imaju izgled cvjetače ili mjehurića i često se viđaju na stopalima, posebno kod djece. Oni mogu biti bolni, posebno ako se nalaze na području stopala s težinom.

Bradavice mogu spontano nestati dok tijelo izgrađuje vlastitu imunološku obranu, međutim preostale bradavice mogu se proširiti i na druga područja stopala.

Liječenje može varirati od terapija poput liječenja tekućim dušikom i kiselinom. Liječenje je najuspješnije ako se podstakne rano. Dugotrajne bradavice mogu biti vrlo otporne na liječenje i zahtijevaju dulja razdoblja liječenja.

Lasersko uklanjanje bradavica
Laser je novi i vrlo učinkovit način trajnog uklanjanja bradavica. Brz je i bezbolan, fantastična opcija liječenja za djecu ili one s niskim pragom boli. Naši podijatri mogu vas savjetovati o najboljem obliku liječenja za vas.

Tineja (stopalo sportaša)

Tinea ili atletsko stopalo gljivična je infekcija kože. Često se javlja između prstiju i na tabanima. Gljiva uspijeva u mračnom, vlažnom, toplom okruženju, stoga stopala koja se prekomjerno znoje ili su zatvorena dulje vrijeme u cipelama s čarapama ili najlonskim najlonkama pružaju savršeno okruženje za širenje gljivica.

Tinea stopala može uzrokovati ljuštenje, ljuštenje, ljuštenje i svrbež kože. Ponekad se mogu pojaviti pukotine i mali mjehurići, što dovodi do crvenila i upale. U lošim slučajevima infekcije tinea mogu dovesti do sekundarnih bakterijskih infekcija.

Naši podijatri mogu vas savjetovati o najboljem obliku liječenja i najboljim proizvodima za prevenciju tinea. Rano liječenje je neophodno kako bi se spriječilo širenje na druge dijelove tijela i na druge članove obitelji.

Smrdljiva / oznojena stopala

Smrdljiva stopala ili miris stopala rezultat su interakcije između viška bakterija i viška znoja. Bakterije vole uspijevati u toplim vlažnim okruženjima. Stoga su stopala koja se često znoje ili su stalno u zatvorenom okruženju sklona ovom problemu.

Liječenje je obično usmjereno na smanjenje količine znoja i bakterija na nogama. Naši podijatri mogu vas savjetovati kako najbolje riješiti ovo stanje.

Pukotine pete / ispucale pete

Pukotine pete čest su problem kada je koža oko peta suha i ispucala. Ponekad je kompliciran debelim žuljem oko ruba pete.

Postoje mnogi problemi koji mogu uzrokovati suhoću kože na stopalima, a uključuju hormonalne promjene, lijekove ili probleme u strukturi kože. Suha koža može dovesti do gubitka elastičnosti kože što može dovesti do pukotina ili pukotina. Ako su duboke, mogu biti vrlo bolne, au težim slučajevima mogu dovesti do infekcije.

Naši podijatri mogu pomoći u liječenju ovog stanja uklanjanjem suvišnih žuljeva i savjetovanjem o najboljim proizvodima za stopala za liječenje suhe kože i sprječavanje pukotina.

Starije godine: Održavanje mobilnosti

Podijatar može učinkovito liječiti uobičajene bolesti mnogih starijih osoba, no ta se stanja često mogu previdjeti zbog nedostatka svijesti o podijatrijskim uslugama. Za starije građane vrijednost podijatrije je mnogo veća od uklanjanja kurjih očiju ili žuljeva.

Nudimo širok spektar kliničkih tretmana, uključujući one za:

Analizom hoda naši podiatristi mogu procijeniti vaš obrazac hodanja i savjetovati je li ortotika potrebna za poboljšanje funkcije stopala. Također vam možemo savjetovati o ispravnoj obući za starenje stopala i preventivnom održavanju njege stopala, pomažući vam da duže budete mobilni i aktivni.

Kontaktirajte nas da biste saznali kako vam možemo pomoći!

dijabetičari

Dijabetes i vaša stopala

Podijatri su važni pružatelji zdravstvenih usluga u procjeni dijabetičkog stopala. Ako ste dijabetičar, svakodnevno morate jako dobro paziti na stopala kako biste spriječili ozbiljne komplikacije.

Noge su u opasnosti jer dijabetes može oštetiti živce i opskrbu krvlju. U mogućnosti smo procijeniti vaskularne i / ili neurološke promjene na stopalima i utvrditi mogućnost neuropatije i infekcija. Naši podijatri educiraju naše pacijente o pravilnom upravljanju stopalima i preventivnim komplikacijama dijabetesa.

dijabetes

Doppler ultrazvučna procjena

Doppler ultrazvuk koristi se za procjenu brzine i volumena protoka krvi u stopalima. To se provodi kao dio svake procjene stopala dijabetesa i provodi se svake godine za pacijente s dijabetesom kako bi nadzirali promjene na nogama. Također se može koristiti za utvrđivanje krvnih ugrušaka, suženja žila, tumora i drugih abnormalnosti.

vrh

Naši recepcionari rado će vam pomoći u bilo kakvim upitima o našoj klinici.

Nazovite nas danas +385919110813

Rezervirajte ovdje

vrh