uzvraćajući im svjetlucanje prstiju

MOŽEMO POMOĆI

+385919110813      

Rezervirajte ovdje

Često postavljana pitanja

P: Podijatri samo ne režu nokte na nogama?

O: Ne! Mi smo zdravstveni radnici koji smo u mogućnosti liječiti i procijeniti različita stanja stopala i donjih udova. Složena mehanika stopala (52 kosti, mreža mišića, zglobova i ligamenata) i širok spektar problema sa stopalima (preko 200 utvrđenih stanja) zahtijevaju profesionalnu stručnost.

P: Trebam li posjetiti svog liječnika radi uputnice?

O: Općenito, ne *. Podijatri su sami po sebi zdravstveni stručnjaci i kvalificirani su za dijagnozu svih stanja povezanih s donjim udovima.

* No, uputnica će vam trebati ako ste:

Za daljnje informacije obratite se našoj klinici.

P: Što bih trebao ponijeti na sastanak?

O: Ne zaboravite ponijeti sve nedavne rendgenske snimke ili skeniranja koji se odnose na vašu žalbu. Ako vam je drugi zdravstveni radnik preporučio da nas posjetite, bilo kakvi papiri ili pisma liječnika koji se odnose na vašu žalbu pomoći će vam u vašem savjetovanju. U idealnom slučaju, trebali biste nositi odjeću u kojoj vam je ugodno, a to će vašem pedijatru omogućiti da lako procijeni vaše noge i stopala.

P: Trebam li sastanak?

O: Da, molimo kontaktirajte našu kliniku kako biste odredili vrijeme.

P: Pokrivaju li privatni zdravstveni fondovi podijatriju?

O: Ako ste na najvišoj razini svog zdravstvenog fonda, trebali biste biti pokriveni. Ako niste sigurni, obratite se svom fondu. Opremljeni smo HICAPS eftpos terminalom za trenutno plaćanje zdravstvenog fonda, pa ako ponesete karticu, samo ćete morati platiti jaz.

P: Imam urastao nokat, može li mi podijatar pomoći?

O: Da, vaš je podijatar potpuno upoznat s razvojem infekcija i boli i može liječiti sve patologije noktiju.

P: Koja je razlika između gotovih i izrađenih po mjeri ortopeda?

O: Iako su gotovi ortoteksi isplativi, nisu dizajnirani s VAMA na umu. Prilagođeni ortopedi dizajnirani su za potporu, poravnanje i poboljšanje funkcije stopala i donjeg udova. Privatni zdravstveni popusti pružaju se iz nekih zdravstvenih fondova kako bi se pridonijelo troškovima prilagođenih ortopedija. Izravno se obratite svom zdravstvenom fondu ako želite znati jeste li pokriveni.

P: Liječite li djecu?

O: Da! Uobičajeni razlozi zbog kojih dijete treba posjetiti pedijatra uključuju ravna stopala, hodanje nogu, bradavice, urastanje noktiju, bolove u peti i savjete za obuću.

P: Zašto bi dijabetičari trebali posjetiti pedijatra?

O: Podijatar će moći procijeniti promjene na živcima i cirkulaciji u stopalima, što može biti znak upozorenja za druge komplikacije dijabetesa.

P: Imam sportsku ozljedu i trebam hitno liječenje, može li podijatar pomoći?

O: Da, vaš je podijatar potpuno kvalificiran za medicinske tehnike kako bi donio kratkotrajna poboljšanja. To uključuje vezivanje, liječenje ledom, ultrazvuk i druge rehabilitacijske vježbe. Nadalje, moći će utvrditi osnovni razlog početne ozljede i organizirati režim liječenja kako bi se spriječila ponovna pojava.

P: Imam udlage za potkoljenicu, može li me podijatar liječiti?

O: Da, potkoljenice su uzrokovane prenatornom sredinom stopala. To se može liječiti rastezanjem i vezivanjem, a ako se problem nastavi, može se razmotriti upotreba korektivne ortotike.

P: U kojim mi još pitanjima može pomoći podijatar?

O: Druga problematična područja koja možemo liječiti uključuju bolove u koljenu, kukovima i donjem dijelu leđa.

Ako želite saznati više, obratite se našoj klinici!

vrh

Naši recepcionari rado će vam pomoći u bilo kakvim upitima o našoj klinici.

Nazovite nas danas +385919110813

Rezervirajte ovdje